Home All Posts Blog Cum sa conducem o masina cu cutie Automata

Cum sa conducem o masina cu cutie Automata

Avantajele si Dezavantajele Cutiei Automate

Invatarea conducerii pe o masina echipata cu o asemenea cutie de viteze este mult mai usoara. Piciorul stang, care in mod normal ar actiona ambreiajul, nu mai este folosit.
Dupa selectarea treptei de viteza initiale, cu masina oprita, selectiile ulterioare ale cutiei de viteze se fac automat, functie de viteza autovehiculului condus si pozitia pedalei de acceleratie.
In cazul acestor masini, frana va fi folosita mai des, pentru a evita tendinta acestor autovehicule de a se misca inainte.
Masinile hidramate permit soferilor sa-si concentreze atentia mai mult asupra directiei si traficului adiacent.
Instructorul dumneavoastra va trebui sa va informeze amanuntit asupra folosirii franei de serviciu si despre utilizarea acestui tip de transmisie la viteze mici.

Cea mai des pusa intrebare despre o cutie automata este urmatoarea: Sa folosesc frana de picior sau treapta ‘P’ cand sunt in semafor?
In aceste momente este bine sa fiti sigur ca masina nu ‘o ia la vale’. Indiferent de tipul transmisiei, automata sau manuala, este o idee buna sa folositi frana de picior cat timp stationati in semafor. Daca stationarea se prelungeste, selectati pozitia ‘N’ si aplicati frana de mana.

Posturi Asemanatoare

Lasa un comentariu

Minimum 6 characters