Home All Posts Blog Tipuri de Cutii Automate

Tipuri de Cutii Automate

Cutii Automate Bucuresti

Exista mai multe tipuri de cutii automate , fiecare producator auto incercand sa isi faca o cutie de viteaza automata , care sa fie cat mai durabila , cat mai eficienta si nu in ultimul rand care sa aiba un consum de carburant cat mai redus

Multitronic:

Cutie dezvoltata de Audi, cutie de viteze automata cu 6, respectiv 7 trepte dupa 2004 ce se adapta cica eficient pentru dupa cat de mult apasa soferul acceleratia. Cunosc bine cutia asta, mi se pare o porcarie, schimba trepte incontinuu, daca apesi acceleratia usor 0-50km/h, schimba treptele foarte devreme, astfel incat ai impresia ca pleci de la 800rpm (0km/h) si ajungi undeva aproape de 2000rpm(50km/h) intr-o singura treapta. Foarte ineficienta in depasiri, latenta mare, cand calci acceleratia la maxim parca s-ar incurca in trepte, da intr-o disperare trepte inferioare si pierzi destul timp pana cand se hotaraste in ce treapta sa ramana.

Tiptronic

Cutie automata cu posibilitatea de a selecta treptele manual, aceasta denumire ii apartine VAG-ului, dar genul asta de cutie este larg folosita, fiecare producator dandu-i alt nume (BMW-Steptronic, Mercedes-TouchShift, Volvo-Geartronic, etc.)

Easytronic

reparatii cutie easytronic

Cutie dezvoltata de Opel, multi o confunda cu o cutie automata gen Tiptronic, dar NU este o cutie automata tipica: nu este de tipul PRND, nu foloseste convertor de cuplu. Este de fapt o cutie manuala clasica actionata impreuna cu ambreiajul de catre ECU prin motorase electrohidraulice. Avantajele sunt: nu afecteaza performanta masinii, chiar scade consumul (nu-l creste, ca in cazul unei automate clasice), facutie easytronicptul ca nu are convertor de cuplu este un avantaj, aceasta piesa defectandu-se mai des la cutiile automate, schimba treptele repejor, mai rapid ca un aautomata si mai rapid ca manuala dar nu mai rapid ca o cutie cu doua ambreiaje. Utilizarea este similara cu cea a tiptronicului, ai un mod automat si unul semi-automat. Nu are mod Parking, poti s-o lasi pur si simplu in viteza.

SMG

Acelasi principiu ca la easytronic. Cutie folosita de BMW (M5 E60, M3 E46 .reparatii cutie smg

DSG

reparatii cutii dsgCutie folosita de VAG, foloseste 2 ambreiaje, cea mai banala explicatie ar fi: cand tu rulezi in treapta 2, treapta 3 e deja cuplata, schimbarea facandu-se in acest mod practic instantaneu. Este o cutie foarte performanta, se stie ca mare parte din timpii de acceleratie se pierd la schimbarea treptelor.reparatii cutie dsg

Posturi Asemanatoare

Lasa un comentariu

Minimum 6 characters